NM og EO er over, med Norske rekorder i fleng.

Postet av Bjørn Myrset den 8. Sep 2023

FLOTT AVSLUTNING PÅ NM

Søndagen startet med våre yngste NM deltager på 50m, U 16 ligg og her var det liten tvil om seieren. Hermann Tolaas fra Storfjorden ssl, med flotte 390 poeng. (U16 skyter heltall) Han vant NM gullet foran Aurora Misfjord fra Kisen og med debutanten Reidun Foss fra Elverum ssk på 3. plass.

Vi gratulerer

 

Så var det klart for veteranfest.

NM 50m ligg var siste kvalikstevne for veterancupen. 

V55

Først ut var V55 og her levnet den tidligere OL deltageren Nils Petter Håkedal konkurrentene noen tvil. Sterke 622,8 var hele 8 poeng foran nr 2 Frank Nordhagen fra Elverum på 2. plass. Hilde S Lundby fra Aasa msl besatte 3 plassen. Vi gratulerer

 

Deretter var det de yngste veteranenes tur. 

V45

Vidar Strøm fra Kisen viste mestertakter da vinden økte på og litt sol kom frem. Han vant suverent etter meget sterke 623,3 p. Stevnets høyeste poengsum. Randi Karoliussen hentet nok en medalje, sølv denne gang foran Kurt Eirik Bekkevold fra Elverum ssk, på 3. plass. Vi gratulerer

I V65

Her ble det hjemmeseier og det til gangs da stevne leder vant etter 615,4, med en rimelig grei margin foran Harald Stenvaag VBS og Willy Sverkmo fra Namsos på 3. plass. Nå var solen og vinden slik HK leder liker det. (smily) Skulle nesten tro det var bestilt, for da disse var ferdige ble det fine forhold i det siste laget. 

V73

I eldste klasse V73 er det fortsatt ringreven Odd Kolsrud fra Nordre Land ssk, som er øverst på listene. 84 åringen viser ferdigheter som ingen annen og innkasserte nok et NM gull etter fine 612,4, hele 6 poeng foran Fritjof Dypveit fra Levanger og Lars Erik Lømo fra VBS på 3. plass. 

Med det var NM 300m alle klasser, NM 50m for U 16 og Veteran, Landsstevnet for rekrutter over for denne gang. At det ble slått sammen med Elverum Open på 50m og 10m ser ut til å være et overkill, deluxe, hvilket det også ble. Dette ble faktisk i meste laget. 

Vi Gratulerer alle premievinnere, rekord innehaver og alle andre deltagere med flotte prestasjoner. 

Med det var 5 dager med EO/NM over, og det er tid for etterarbeid og evalueringer. 


Jeg vil her og nå takke forbundet som fortsetter å tildele oss mesterskap, Helge for oppofrende støtte som TD, Innleide kompiser Magne Ivar og Bergsvein for utmerket støtte under tidvis hasardiøse arbeidsforhold, og sist, men ikke minst, Folkehjelpen Norge med Magne Skjæveland og hans crew, for ekstra ordinær velvillig støtte.

Våre medlemmer som var med i arrangementet leverte varene nok en gang. Etter så mange norske rekorder og topp resultater, må det ha vært en fin helg på Terningmoen.

TAKK ALLE SAMMEN FOR DITT BIDRAG. 

FREMTIDEN

Vi er tildelt NM 300m også i 2024 og 2025. Det skal bli en fryd på nye baner med nye pc'er, fiberkabler og skiver av en og samme type på alle baner. 

VELKOMMEN TILBAKE. 

(Det kommer grav lapper og fullstendige lister) 

RES FINNER DERE NEDERST I ARTIKKELEN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LØRDAG

Startet med Std Gev Åpen klasse, stevnets mest populære øvelse, hvor gammel som ung, kvinner og menn skjøt 3x20 på 300m, nå med tungt avtrekk for alle. 

Ole Kr Bryhn VBS skarpest med fine 592, foran Ole Magnus Bakken Stange med 590 og Jenny Vatne fra Nordstrand med ny pers 589 poeng på en meget gledelig 3. plass. 

Flott bukett med blanding av alder og kjønn, skulle hatt mye mer av dette i et NM. 

Ole Kr Bryhn fikk NROF Verneidrettsmedalje (stjerne) 

Topp resultatene 

fortsetter også under 2 dag av NM i aldeles strøkne skyteforhold på Terningmoen.

U 16 skytteren Synnøve Berg fra Kisen setter norsk rekord, og vinner med 30 p i 3x20 match på 50 lørdag kveld. 588 er aldeles fenomenalt levert av den nye NTG eleven, som ble verdens mester på 10m for junior forleden.

Vi gratulerer.

Dagens hyggeligste "Bombe" kom fra en sindig kar fra trønderklubben Skaun. Bjarne By, som absolutt ikke alle kjenner på NSF banene, avsluttet med fine 97 på kne og la inn ytterligere 297 på ligg og vant V73 klassen suverent, sågar med norsk rekord. 

Bjarne By fra Skaun omkranset av nr 2 Oddvar Staxrud, og Odd Kolsrud, Tore Hartz måtte ta til takke med den sure 4. plassen denne gang. 


Ny norsk rekord på Nils Petter Håkedal 

Den vel renommerte storskytteren fra Nøtterø har rekorden i V45 på 3x20 på 50m, nå har han også rekorden i V55 etter å ha innkassert hele 570 poeng under dagens NM. Vi gratulerer.

Tre meget habile V55 match skyttere, Frank Nordhagen, Nils Petter Håkedal og Stein Martinsen


Harald viser vei

I går satte han ny norsk rekord med svimlende 587 på 2x30 på 300m, i dag var Harald Enger betydelig snillere med konkurrentene, men tok sin andre tittel, da han også vant knematchen på 50m.

Harald Enger foran Willy Sverkmo og Hans Kr Jensrud som fikk en meget fortjent NM medalje, han var eneste skytter som skjøt EO 2 ganer og fikk betalt for det med bronse i NM. Gratulerer til hele pallen 


Randi Karoliussen fra Levanger holdt samboerne fra Lyngdal, som representerer arrangørklubben, bak seg i 3 x 20 i yngste veteran klasse. Graluterer til pallen.

Randi vant 3x20 50m for Steinar Skoland og May Elin Frøyland i yngste veteran klasse

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FREDAG 2 ØKT 

90 tiere på rad. 

Steffen Halvdan Olsen fra Nordstrand skjøt fenomenalt under dagens første NM dag, med 30 tiere på prøveskuddene og nye 60 tiere i konkurransen sto han for stevnet beste prestasjon fulgt av Simon Kolstad Claussen med 596 på 3x20! og Katrine Lund sine 598 på 60 ligg i kvinneklassen.

Tross store tekniske utfordringer har det blitt levert verdens klasse resultater på Terningmoen. Et flott knippe ungdommer , hvor de aller fleste debuterte som skyttere i et NSF arrangement

LØRDAG

LS u16 (1).pdf LANDSSTEVNET FOR REKRUTTER

RESULTATER MATCH 50 M.pdf veteran og U16

RESULTATER LAG LØRDAG 50 METER.pdf

SØNDAG

RESULTATER NM 50m 60ligg.xlsx

LAGSKYTING VETERAN 50M LIGG.pdf

FREDAG

300m 3x20 individuelt.pdf

300 M LIGGENDE ALLE KLASSER.pdf

300 METER LAG.pdf


300m 2x30 gravlapper.pdf

300m 3x20 gravlapper.pdf

300m 40 ligg gravlapper.pdf

300m 60 ligg gravlapper.pdf


Her kan dere finne linken til norske rekorder oppdatert 31 aug 2023

norgesrekorder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.